ONS Portfolio

Stenden Hogeschool

Rianne van Strien verzorgt sinds 2010 gastcolleges sportpsycholgie voor onze studenten van de opleiding sportmanagement van de Stenden Hogeschool.
Drs. R. E. Blink, coordinator sportmanagement: Rianne van Strien is zeer deskundig en haar presentatie is heel helder en  sluit prima aan bij de opleiding en het niveau van onze studenten. Haar college is zeer interactief en middels filmpjes steeds actueel. Een echte aanrader!

Lees meer

Henk van Breugel

“Mijn prestaties raakten in een neerwaartse spiraal. Ik was op zoek naar iemand die daar een positieve wending aan kon geven.” Henk van Breugel (49) werd Nederlands Kampioen kleiduivenschieten, maar kon het topniveau niet vasthouden en ging op zoek naar hulp.

Hij kwam via internet terecht bij Coach2score. “Rianne weet van aanpakken. Ze is erg professioneel, zowel wat betreft theoretische ondersteuning als praktische begeleiding op locatie. Rianne verdiepte zich in de sport en we hebben samen een plan van aanpak gemaakt. Jezelf dwingen tot concentratie is het meest bruikbare dat ik heb geleerd. Focussen op je eigen spel en alles eromheen laten voor wat het is.”

Alle tips en tools gebruikt Henk nu in de praktijk, zodat deze kunnen innestelen en een vaste plek kunnen krijgen in zijn routine. “Ik kan mijzelf nu beter opladen en motiveren als het tegen zit.”

Zijn doel is om weer in de top van zijn sport mee te kunnen draaien, zonder last te hebben van de mentale druk die daar bij hoort. “Een tip voor andere sporters: ga niet zelf experimenteren als het niet gaat, maar neem contact op met Coach2score!”

Lees meer

Lisanne Gerrits- hippisch

Dat jong geleerd oud gedaan is, bewijst springruiter Lisanne Gerrits (15). Als kleuter begon zij al met paardrijden en nu, tien jaar later rijdt zij ZZ klasse. Deze afkorting staat voor Zeer Zwaar, met hindernissen van 1,35 meter.

"In januari van dit jaar kwam ik voor het eerst bij Rianne. Ik kon me tijdens wedstrijden niet goed afsluiten en werd bijvoorbeeld super zenuwachtig als er bekenden langs de kant stonden. Van Rianne heb ik geleerd om het voor mezelf te doen, niet voor anderen. Nu luister ik bijvoorbeeld muziek om me te kunnen focussen voordat ik de ring in ga en dat werkt perfect. Ik vond het fijn om door Rianne begeleid te worden. Zij staat er neutraal in en snapt wat je nodig hebt."

Dit jaar won Lisanne tot haar eigen verbazing de grote prijs van Roosendaal en de derby van Lonneker. "Ik ging niet eens voor de winst, maar wilde vooral een fijn parcours rijden." Haar droom? "Binnen drie jaar wil ik in het A-kader van de junioren rijden, het Nederlands team dus."

Lees meer

Yamaika Kuijper- Karate

Yamaika Kuijper (1996) is een getalenteerde karateka uit de nationale selectie. Via Topsport Overijssel kwam zij in 2012 in aanraking met Coach2score. Na een intakegesprek samen met haar coach, besloot Yamaika een langer traject aan te gaan met Rianne van Strien.

Yamaika:

"Voor ik aan de mentale trainingen begon had ik veel last van hoofdpijn en slaaptekort de dagen voor mijn wedstrijden. Door Rianne heb ik geleerd mijn zenuwen onder controle te houden. Ik vond het wel lastig om mijn gedachtes er steeds bij te houden en om in de wedstrijd alles van Rianne toe te passen. Hoe meer ik er mee bezig ging en hoe meer sessies ik met Rianne had hoe beter het ging. Op het EK kon ik de meeste dingen al goed toepassen. Ik had mijn zenuwen onder controle! Vooral in Koblenz, een van de grootste toernooien van het jaar, lukte alles. Alles wat Rianne mij heeft geleerd heb ik gebruikt en het ging perfect!"

Lees meer

Jelle Hilarius- Volleybal

Jelle Hilarius heeft in 2011 samen met Rianne van Strien gewerkt aan de mentale kant van zijn spel. Hij heeft meer inzicht gekregen in zijn eigen gedachten en manier waarop hij zich het beste kan voorbereiden op een wedstrijd. "Enjoy the show" is zijn mantra geworden en inmiddels heeft hij geleerd om ook op belangrijke momenten goed te presteren.

Jelle:
"Als ik Rianne spreek, is het altijd een leuk en interessant gesprek. Of het nu gaat over volleybal, de Calo, ActionType of privé, ze is altijd betrokken en deskundig. Absoluut een hulp in mijn weg naar de top!"

Jelle speelt in buitenlandse competities.

Lees meer

BB-lopers

Deze prestatiegerichte hardloopvereniging zocht in 2013 de samenwerking met Coach2score. Sportpsycholoog Rianne van Strien verzorgde workshops over de mentale kant van hardlopen en daarnaast zijn enkele hardlopers individueel door haar begeleid.

Bekijk hier de website van BB lopers.

Lees meer

Esdal college

Sinds 2012 wordt Rianne van Strien door het Esdal College in Klazienaveen ingeschakeld. Deze middelbare school maakt gebruik van voorkeursprofielen (gebaseerd op Jungiaanse typologie) en docenten worden opgeleid om deze te gebruiken. Het pas binnen de missie van de school om iedere leerling de kans te geven zich op een persoonlijke manier zo goed mogelijk te ontwikkelen.

In het schooljaar 2015-2016 is Rianne betrokken bij het nieuwe model voor de brugklas: het Junior College. Samen met Nicolien Verrips geeft zij een scholingslijn vorm en indersteunt zij de teamleider en docenten bij het ontwikkelen van lesmateriaal en implementeren van het kijken naar verschillen. 

Gerrie Benes, directeur Esdal College:
"Rianne van Strien is zeer deskundig. Ze is erg gedreven en sluit goed aan bij het niveau van de groep."

Henri Zomer, docent Esdal College:
"Rianne is inspirerend, motiverend en erg duidelijk en goed in staat haar kennis over te brengen."

Lees meer

Jeugdopleiding PEC Zwolle

Vanaf 2009 werkt Rianne intensief samen met de jeugdopleiding van PEC Zwolle. De spelers gaan naar school op het Centre for Sports & Education en krijgen daar te maken met de Talentprofielen van Coach2score. Ook volgen ze diverse lessen over de mentale kant van sport.

Sportpsycholoog Rianne van Strien werkt daarnaast samen met de trainers van de jeugdteams, door ondersteuning in de begeleiding en workshops over het werken met Talentprofielen. Afgelopen jaren werden diverse jeugdspelers individuele begeleid door Rianne, gericht op het optimaliseren van hun prestaties op het veld.

Per 1 januari 2015 werken ook Martijn Ruitenburg en Pepijn Lochtenberg met sporters en coaches van PEC Zwolle.

Bert Ebbens, hoofd jeugdopleiding PEC Zwolle:
"De uitgebreide talentprofielen die Coach2score aanlevert geven onze trainers extra baggage om het optimale rendement uit de spelers te halen."

Lees meer

CSE-Zwolle

Het Centre for Sports & Education is een school voor talentvolle sporters. Bij de start in 2008 was Coach2score al snel van de partij en sinds 2009 is zij een vaste waarde binnen de organisatie. Rianne van Strien verzorgt lessen over de mentale kant van sport binnen het sportondersteunende domein en maakt daarnaast van alle kinderen Talentprofielen, gebaseerd op Jungiaanse typologie. Verder hebben leerlingen de mogelijkheid om op individuele basis mentale begeleiding af te nemen, tegen een gereduceerd tarief.

Per 1 januari 2015 zijn naast Rianne ook sportpsychologen Pepijn Lochtenberg en Martijn Ruitenburg actief op het CSE, zowel bij de individuele begeleiding als het opmaken van profielen en geven van workshops over de mentale kant van sport.

Ouders van een jonge sporter:
"Wij hebben de begeleiding van onze dochter ervaren als een absolute meerwaarde. Ook in de toekomst zal zij veel hebben aan de verkregen inzichten."

Nicolien Verrips, zorgcoördinator CSE:
"Samenwerken met Rianne is altijd inspirerend, en een groot plezier. Rianne gaat voorop in haar vakgebied, en koppelt haar kennis van zaken aan een uitgebreid netwerk. Ze schuwt het niet kritische kanttekeningen te plaatsen, maar kansen en mogelijkheden zijn altijd leidend. Rianne is voor mij meer dan zo maar een collega; mijn contact met haar is me zeer dierbaar."

 

Lees meer

Windesheim-CALO

Windesheim is al jaren een goede bekende van Coach2score. Sinds 2008 geeft Rianne van Strien diverse cursussen aan studenten van de Calo (School of Human Movement & Sports). De cursussen hebben alle een link met sport en begeleiding of coaching. 

Reacties van cursisten:

"De koppeling van praktijk en theorie is een sterk punt."
"De cursus was interessant en leerzaam."
"De docent had veel vakkennis en de interactie met de klas was heel goed."

Lees meer

Bas Hergelink- tafeltennis

Sinds 2011 investeert Bas Hergelink in de mentale kant van zijn spel. Zijn doel is deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio en al zijn keuzes zijn daarop gericht.

Bas merkt dat wanneer hij bewust bezig is met zijn mentale routines, hij rustiger is en beter speelt. Gesprekken met sportpsycholoog Rianne van Strien helpen hem om zijn mentale vaardigheden te verbeteren en met meer controle te krijgen over zijn gevoel van spanning.

Bas: "In het begin vond ik het een beetje raar. Toen ik eraan begon, kwam het goed op me over wat Rianne tegen mij zei, dat ging ik proberen in de wedstrijden. En op spannende momenten lukte het mij om wedstrijden toch te pakken en dat kwam toch door de mentale trainingen. Daarna ben ik het meer gaan toepassen en lukte het me steeds beter. Dat viel ook anderen op. Alles wat rianne vertelt snap ik gelijk en kan ik niet alleen toepassen in mijn sport, maar ook daarbuiten."

Bas ligt inmiddels goed op schema en heeft afgelopen toernooien laten zien dat hij goed mee kan komen met de (wereld-)top in zijn sport.

Lees meer

Loes Gunnewijk- wielrennen

Loes Gunnewijk schakelt Rianne sinds 2008 in op het gebied van individuele mentale begeleiding. Loes werd in 2010 Nederlands Kampioen op de weg en maakte in 2012 deel uit van de Nederlandse selectie, die onder leiding van Marianne Vos goud won op de Olympische Spelen in Londen.
Loes is in 2015 gestopt met haar actieve carière als profwielrenster en heeft nog steeds een goed contact met Coach2score.

Loes Gunnewijk:
"Door Coach2score hervond ik na blessureleed mijn zelfvertrouwen. Ik keerde terug naar mijn oude en zelfs hoger niveau."

 

Lees meer
OnzeGegevens

Martijn Ruitenburg
martijn@coach2score.nl
+31(0)6 47418121

Pepijn Lochtenberg
pepijn@coach2score.nl 
+31(0)6 14471282

Rianne van Strien
rianne@coach2score.nl 
+31 (0)6 4849 5999Laatste Nieuws
Laatste Tweets
Loading tweets...
Laatste Werk
Photo Shoot
Photo Shoot